Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ براساس اعلام وزارت بهداشت در پنجاهمین روز از شیوع ویروس کرونا در کشور ۶۲۵۸۹ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۳۸۷۲ نفر فوت شده و ۲۷۰۳۹ نفر بهبود یافته‌اند. معاون بهداشت وزارت بهداشت از غربالگری ۷۰ میلیون و دویست و پنجاه هزار نفر از هموطنان در قالب بسیج ملی مقابله با کرونا تا ظهر امروز خبر داده و گفته است؛ از این تعداد به میزان ۱۶ میلیون و هشتصد هزار نفر از افراد زیر ۱۵ سال و تعداد ۵ میلیون و ششصد هزار نفر افراد بالای ۶۰ سال طی این مدت غربالگری شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران نیز اعلام کرده است؛ اگر بصورت غیرضروری در سطح شهر حضور یابیم بار ناشی از این حضور به طور متوسط بین ۱۴-۵ روز بعد در قالب افزایش مراجعان در بیمارستان‌ها مشخص می‌شود و دو هفته بعد نیز بصورت موارد خیلی بدحال خود را در بخش‌های ویژه نشان می‌دهد. پس همچنان باید در منزل بمانیم و از تردد‌های غیرضروری خودداری کنیم.

تداوم مرگ و میر‌های ناشی از بیماری کرونا نگران کننده است

«مسعود مردانی» عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این پرسش که آیا رفتار ویروس کرونا، در کشور ما نسبت به چین تفاوتی دارد؟ گفت: تئوری این است که ویروس کووید ۱۹، دو نوع s و L دارد. زمانی که L برجسته شود، بیشتر با مرگ و میر همراه است. بیش‌تر افرادی که نجات پیدا می‌کنند، دارای ژن S هستند. البته صحت و سقم این اخبار باید در مطالعات چند اپیدمی بررسی شود.

مردانی گفت: ما همچنان مرگ و میر داریم و نگرانی باید وجود داشته باشد. وقتی گیلان اوضاع بحرانی داشت، بسیاری از افراد به این استان سفر کردند. اگر بخواهیم با صحبت‌های نابجا به مردم امید واهی بدهیم، مردم از ما جلوتر می‌روند و بحران را درک نمی‌کنند.

وی بیان کرد: آنگونه که در انستیتو پاستور فیبوژنتیک ویروس را بررسی کردند، ویروسی که در کشور ما وجود دارد، همان ویروس بومی ووهان است. البته مشکل ویروس در چین رفع شد، به این دلیل که آن‌ها کار علمی کردند، به موقع بیمارستان هزار تخت‌خوابی زدند، به موقع قرنطینه کردند، اما ما اینجا تا یک بیمارستان تاسیس کنیم، چندین سال طول می‌کشد.

عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت گفت: با توجه به اینکه دیگر زمان قرنطینه گذشته است، رعایت مسائل بهداشتی، شستن دست، ضدعفونی و تعطیلی ادارات بهترین کار برای مقابله با کروناست.

درباره نحوه ارزیابی دانش‌آموزان ابتدایی به جمع‌بندی نهایی نرسیده‌ایم

«رضوان حکیم زاده» معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش، درباره ارزیابی دانش آموزان مقطع ابتدایی که به صورت توصیفی است، توضیح داد: این مساله جمع بندی نهایی نشده است و از سوی شورای عالی آموزش و پرورش اعلام خواهد شد. شرایط در حال حاضر به گونه‌ای نیست که بتوانیم چیزی را با قطعیت اعلام کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به فعالیت‌هایی که معلمان ما از آغاز تعطیلی مدارس انجام دادند، این مساله برای ما بسیار حائز اهمیت است که بدانیم فعالیت‌های معلمان منجر به نتیجه بوده است. در این میان آموزش و پرورش نیز اقدامات تکمیلی خود را انجام خواهد داد و به طور منسجم و هماهنگ فعالیت‌های فضای مجازی را مدیریت و نظارت خواهد کرد.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: حفظ سلامت دانش آموزان و همچنین حفظ آرامش روانی خانواده‌ها برای ما بسیار مهم است. در عین حال تا جایی که ممکن است تلاش می‌کنیم، محتوای درسی را به دانش آموزان ارائه دهیم.

حکیم زاده در پاسخ به این سوال که چند درصد از محتوای درسی مقاطع ابتدایی آموزش داده شده است؟ گفت: ما در حال بررسی این مساله هستیم، زیرا شرایط استان‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است، از طرفی دانش آموزان هم در استان‌ها شرایط مختلفی دارند از این رو تلاش شده تا اقدمات متنوعی صورت بگیرد تا هیچ دانش آموزی از درس جا نماند.

وی خاطرنشان کرد: شاید در برخی نقاط دسترسی به اینترنت و تلویزیون ممکن نباشد و، چون این دسترسی وجود ندارد، بسته‌های آموزشی از طریق راهبران آموزشی تهیه شده تا به دست دانش آموزان آن مناطق برسد. برای ما همه دانش آموزان مهم هستند.

حکیم زاده با تاکید بر یادگیری قابل قبول دانش‌آموزان گفت: این امر برای ما مهم است که دانش آموزان با توجه به شرایط متفاوتی که دارند، همگی به یک سطح قابل قبولی از یادگیری دست پیدا کنند. اکنون ما در حال جمع آوری یک سری گزارشات از وضعیت استان‌ها هستیم که به محض تکمیل شدن آن، درباره اقدامات بعدی تصمیم گیری می‌کنیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: در همه استان‌ها بخشی از دانش آموزان به اینترنت و تلویزیون دسترسی دارند و بخشی دیگر هم ندارند. از این رو ما دستورالعملی را ابلاغ کردیم که طی آن دستور العمل خواستیم هر منطقه و هر مدرسه در دوره‌های ابتدایی و متوسطه از وضعیت دانش‌آموزانی که به اینترنت و تلویزیون دسترسی ندارند، آمارگیری به عمل آورد و لیست دانش آموزان را استخراج کند. اکنون این اقدامات در حال نهایی شدن است تا ما بدانیم دقیقا اقدامات جبرانی را برای چه دانش آموزانی باید انجام دهیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش در پایان اظهار داشت: برخی استان‌ها مانند چهار محال و بختیاری این اسامی را کاملا احصا کرده‌اند، یعنی آمار دقیق دانش آموزانی که به هیچ فناوری، تلویزیون و اینترنت دسترسی ندارند را جمع آوری کردند و اقدامات جبرانی را برایشان انجام دادند. ما به دیگر استان‌ها این دستورالعمل را ارسال کردیم و قرار شده آن‌ها اطلاعات لازم را به ما بدهند. چیزی که برای ما خیلی اهمیت دارد این است که علی الرغم تمام این تنوع شرایط همه استان‌ها تلاش‌های فوق العاده خوبی داشتند تا دانش آموزان را تحت پوشش خدمات و جریان آموزشی قرار بدهند.

نیازمند یک وحدت رویه در این شرایط هستیم

«قاسم میرزائی نیکو» عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس در گفتگو با خبرنگار ایلنا معتقد است: اکنون همه در این اصل مشترک هستند که شرایط نرمال نیست که همه چیز به وضعیت عادی خود بازگردد، بلکه ممکن است بدتر و حادتر نیز بشود، بنابراین فاصله گذاری اجتماعی و تقسیم بندی محدودیت برای بخش‌های مختلف از نیاز‌ها و ضروریاتی است که همه باید به آن اهتمام بورزند.

او می‌گوید که نحوه چگونگی این اقدام برمنبای ابلاغ سیاست‌های کلان است و ادامه می‌دهد: وقتی دولت می‌گوید دو سوم کارمندان سر کار حاضر شوند، این افراد خود به خود با استفاده از ناوگان حمل ونقل عمومی وارد جریان شلوغی می‌شوند، چرا که همه خودروی شخصی ندارند و این یک عملی است که نزدیکی افراد به همدیگر و ترافیک و شلوغی به همراه دارد.

میرزایی نیکو با تاکید بر اینکه نیازمند یک وحدت رویه در این شرایط هستیم به مساله تامین مالی در شرایط شیوع کرونا اشاره می‌کند و می‌گوید: این قضیه نیازمند تامین مالی است و دولت به دنبال این است که اقتصاد را که رکن اصلی برطرف کردن گرفتاری‌های مردم است، مدیریت کند.

عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس تاکید دارد که ادارات باید به سمت دورکاری بیشتر بروند و ادامه می‌دهد: اگر این اصل انجام شود خیلی از موارد دیگر و شلوغی‌ها که در پی آن به وجود می‌آید از بین می‌رود.

«زهرا نژاد بهرام» عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران معتقد است به نسبت تعطیلات عید تهران شلوغ‌تر شده است، اما شهر شلوغ نیست و تعداد محدودی از افراد آن هم به ضرورت کار در خیابان‌ها هستند.

او در گفتگو با خبرنگار ایلنا می‌گوید: از طرفی به مردم توصیه کردیم از خودرو‌های عمومی استفاده نکنند و اکثرا با خودروی شخصی در شهر هستند، طرح ترافیک هم برداشته شد تا مشکلی وجود نداشته باشد و ادارات نیز باز هستند و در این شرایط طبیعی است که خودروی بیشتری در سطح شهر بینیم. این شرایط طبیعی تهران در مقایسه با سال‌های قبل نیست، اما آمار تردد در شهر به نسبت ایام عید افزایش یافته است.

شلوغی شهر به سیاست‌های اتخاذ شده باز می‌گردد

نژاد بهرام در پاسخ به این سوال که چرا با وجود لغو چند روزه طرح، ترافیک ناوگان حمل ونقل عمومی به نسبت تعطیلات عید شلوغ‌تر شده و این در حالی است که طرح فاصله گذاری اجتماعی هنوز به پایان نرسیده می‌گوید: تردد در مترو به نسبت سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است، اما با این وجود شاهد تجمع هستیم که منکر آن نمی‌شویم و این به سیاست‌های کلان ستاد مبارزه با کرونا باز می‌گردد. ما پیشنهادات خود را مطرح می‌کنیم، اما تصمیم گیرنده اصلی ستاد است.

او می‌افزاید: شورای شهر در ایام عید پیشنهاد تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی را مطرح کرد و یا اینکه طرحی برای جلوگیری از شلوغی در این ناوگان اجرایی شود، اما تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی مردود شد و تنها به تغییر سرفاصله حرکت مترو و اتوبوس‌ها بسنده شد.

عضو هیات رئیسه شورای شهر به نقل از مدیرعامل شرکت متروی تهران می‌گوید: طی صحبتی که با مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو داشتم ایشان معتقدند که ایستگاه‌ها گذری هستند و یک عده سوار می‌شوند و یک عده پیاده می‌شوند و هرچقدر هم که بخواهیم آن را کنترل کنیم امکان پذیر نیست.
بیشتر بخوانید: برداشتن محدویت‌ها اقدامی اشتباه در کنترل کروناست نژادبهرام می‌گوید با این مساله موافقم که گاهی برای اجرا نکردن اقدامی می‌گویند نمی‌شود، اما درباره این موضوع خاص پیشنهادات خود را ارائه می‌دهیم و آن‌هایی که در آن محیط مشغول به کار هستند باید نظر نهائی را بدهند.

او می‌گوید به نظر خیلی نیازی به آزمون و خطا نیست و تجربه دنیا خیلی به ما کمک می‌کند چرا که مبنی بر این است که خودقرنطینگی را جدی بگیریم و الزامی کنیم.

نژادبهرام که به آغاز به کار مجدد دو سوم از کارمندان دولت منتقد است، ادامه می‌دهد: مگر کرونا رخت بربسته است که می‌گوییم دو سوم کارمندان سر کار حاضر شوند؟ آیا سیستم بهداشتی و درمانی کشور به این جمع بندی رسیده است که شیوع کرونا کاهش یافته است که مجددا می‌خواهیم تجمع را در معابر و ادارات و ناوگان حمل ونقل عمومی افزایش دهیم؟ هر چقدر هم که بگوییم مردم از خودروی شخصی استفاده کند، تنها می‌توانیم مساله را تقلیل دهیم، اما خیلی از مردم خودروی شخصی ندارند و از ناوگان حمل ونقل عمومی استفاده می‌کنند.

قرار نبود شهر انقدر شلوغ باشد!

او که معتقد است مدام انتظارات را به مدیریت شهری برمی گردانیم به تصمیم گیری نهایی در ستاد مبارزه با کرونا اشاره می‌کند و می‌گوید: مدیریت شهری تنها در برابر اقداماتی که ستاد کرونا تصمیم می‌گیرد راهکار ارائه می‌دهد. ما که نمی‌دانستیم قرار است از دو سوم کارمندان در محل کار حاضر شوند، در مورد زمان قرنطنیه و اتمام شرایط هم هیچ سناریویی مطرح نیست، لذا آزمون و خطا با توجه به شرایط مطرح است. تجارب دنیا نشان می‌دهد قرنطینه شدت شیوع را کاهش داده است و هر کشوری به آن اجرا نکرده، با رشد شیوع روبرو شده است و دنیا با آزمون و خطا درباره این ویروس روبرو است و این تنها متعلق به ایران نیست. ما در جریان تصمیم گیری نهایی نیسیتم و نمی‌دانیم دولت چه زمانی می‌خواهد ادارات را به شرایط عادی بازگرداند.

او ادامه می‌دهد: ما در گذشته نیز با جابجایی مردم توسط اتوبوس‌ها مشکل داشتیم و مگر مدیریت شهری چه کار خارق العاده‌ای می‌تواند بکند جز اینکه مدیریت کند؟ قرار نبود شهر آنقدر شلوغ باشد و یکباره دیدیم از شنبه جمع کثیری از شهروندان در سطح شهر حضور یافتند و بلافاصله با حداکثر ظرفیت ناوگان ما در حال کار است.

تهران مدیریت واحد، منسجم و هماهنگ ندارد

نژاد بهرام با اشاره به عدم پذیرش پیشنهاد تعطیلی حمل و نقل عمومی توسط ستاد کرونا می‌گوید: ما به تنهایی تصمیم گیر نیستیم و این شهر مدیریت واحد، منسجم و هماهنگ ندارد و دستگاه‌های مختلف در آن نظرات مختلف می‌دهند. طبیعتا باید در این شرایط یک شورای هماهنگی وجود داشته باشد که اکنون ستاد کرونا است. نظر ما تعطیلی است و نظر ستاد اینگونه نیست و با این شرایط ما حداکثر ناوگان را به کار می‌گیریم. تنها راه این است که میزان مراجعه به مترو و اتوبوس کمتر باشد و پیشنهاد برداشتن طرح ترافیک را مطرح کردیم، اما این طرح تا ۲۰ فروردین است، پس از آن نمی‌دانیم چه می‌شود؟ آیا شیوع بیماری در حدی کنترل شده است که بخواهیم فعالیت‌ها را به حالت عادی برگردانیم و از اقدامات بازدارنده عقب بنشینیم؟

او می‌گوید: ابزار‌های مدیریت شهری محدود است و به همین طرح ترافیک و ناوگان حمل و نقل عمومی بازمی گردد؛ ما هم نمی‌توانیم به مردم بگوییم در خیابان‌ها حضور نداشته باشند. ما کارکنان خودمان را دورکار کردیم و حداقل حضور را برای آن‌ها منظور کردیم.

شهرداری مقصر نیست؛ ظرفیت همین قدر است!

نژادبهرام در پاسخ به این سوال که در این شرایط تنها بسنده کردن به تعطیلی مترو و تغییر سرفاصله حرکت کافی نبود و با توجه به عبور و مرور در ناوگان، باید سناریو‌های مختلف نوشته و به صورت پایلوت به اجرا گذاشته می‌شد تا در هر ایستگاه و هر قسمتی به حداقل حضور جمعیت رسید می‌گوید: ظرفیت ما همین میزان است و سناریو‌های مختلفی در کمیسیون عمران و حمل ونقل و شهرداری به طور مداوم مطرح شده است، اما ظرفیت همین است، آیا از این بیشتر که به دنبال تعطیلی مترو بودیم؟! با همین سناریو نتوانستیم به جواب برسیم. الان هم اگر ادارات باز باشد و مردم به همان روال بخواهند سر کار حاضر شوند، شهرداری مقصر نیست، نه اینکه مقصر نباشد، بلکه نمی‌تواند کاری کند، چرا که ابزاری ندارد.

سردرگمی نداریم، مرحله به مرحله تصمیم می‌گیریم

«یوسف حجت» سرپرست معاونت حمل و نقل عمومی شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار ایلنا معتقد است: سردرگمی وجود ندارد و مرحله به مرحله در حال تصمیم گیری هستند. در تاکسیرانی تصمیم گرفتیم سه نفر بیشتر سوار تاکسی نشوند که تصمیم خوبی است و از این بهتر چه اتفاقی می‌خواستید بیفتد؟!

او درباره ایده اتوبوسرانی مبنی بر اینکه مسافران در صندلی اتوبوس‌ها یک در میان بنشینند و نحوه ایستادن افراد در اتوبوس مشخص شود، می‌گوید: این الگویی است که در کشور‌های دیگر مطرح شده است و مساله مهم این است که اگر مسافری برای اتوبوس وجود داشته باشد، چطور می‌توانیم به مسافر بگوییم سوار نشود؟ همین حالا بسیاری از مسافران منتظر بی آر تی خلوت بعدی نمی‌مانند. مشکل ما این نیست که مسافران در اتوبوس چطور قرار گیرند، خود مردم هم این مساله را می‌فهمند که با چه فاصله‌ای از هم بنشینند، ما هنوز درخصوص اتوبوسرانی تصمیم خاصی نگرفتیم و در مترو و اتوبوس تمام تلاشمان این است که با مدیریت سرفاصله تراکم را کم کنیم.

حجت معتقد است اکنون تعداد مسافران اتوبوس زیر ۱۰ درصد و در مترو حدود ۱۵ درصد است و ۸۰ درصد ظرفیت مترو را برای ۱۵ درصد مسافر به کار می‌گیریم بنابراین مشکل اساسی نداریم و می‌گوید: در تمام خطوط فاصله‌ها رعایت می‌شود. به غیر از گلوگاه‌های پرتراکم از جمله ایستگاه صادقیه و امام خمینی که در ساعات پیک مشکل زا می‌شوند و دنبال راهی هستیم تا شلوغی در این گلوگاه‌ها برطرف شوند.

سرپرست معاونت حمل ونقل و ترافیک در پاسخ به این سوال که در شرایطی که اجازه تجمعات ده نفری هم داده نمی‌شود، این حجم از تجمع در یک محیط سربسته مناسب نیست، می‌گوید: اکثریت قطار‌ها و اتوبوس‌ها در این روز‌ها با ظرفیت خالی جابجا می‌شوند، اما در برخی از ساعات و در برخی خطوط که گلوگاه شده است شلوغی وجود دارد و باید این گلوگاه‌ها را رفع کنیم.

اگر می‌توانید سوار مترو نشوید!

او در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به حضور مردم در ایستگاه‌های مختلف سناریو‌های متفاوتی برای تنظیم فاصله گذاری اجتماعی در ایستگاه‌ها و به حداقل رساندن حضور و ارتباط مردم وجود دارد؟ گفت: تعداد بسیار زیادی پوستر تبلیغاتی منتشر شده است و اخیرا دستور دادیم پوستری بزنند با محتوای اینکه اگر می‌توانید سوار مترو نشوید، اما نمی‌توانیم بالای سر هر فردی یک پلیس بگذاریم، خود مردم فهمیده هستند و رعایت می‌کنند. ما تنها باید کاری کنیم که ظرفیت برای مردم کافی باشد و در روز‌های گذشته با توجه به افزایش جمعیت، با مدیریت سرفاصله‌ها از ازدحام جلوگیری کردیم.

حجت در خصوص اثربخش بودن اقداماتی که در طی شیوع ویروس کرونا در ناوگان حمل و نقل عمومی صورت گرفته است، گفت: اگر جمعیت مترو کم شده است، این دست آورد ما نبوده است، یعنی اصولا کاهش جمعیت و کاهش تقاضا به مد حمل ونقلی ربطی ندارد. کاهش تقاضا به دلیل تعطیلی و مراعات کردن مردم است و ما این کاهش را مدیریت می‌کنیم. اما این انتظار که مد حمل و نقلی تقاضا را مدیریت کند، درست نیست، چرا که نمی‌توانیم کاری کنیم. منبع: ایلنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا ویروس کرونا در ایران ناوگان حمل و نقل عمومی پاسخ به این سوال ناوگان حمل ونقل عمومی آموزش و پرورش کار حاضر شوند وزارت بهداشت ادامه می دهد خودروی شخصی دانش آموزان مدیریت شهری تصمیم گیری فعالیت ها اتوبوس ها مرگ و میر استان ها برای ما دو سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۷۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاس‌ گل سامانه خودنویس برای مستاجران و مشاوران املاک

فرارو- سامانه خودنویس؛ برنامه دولت سیزدهم برای بهتر شدن حال مستاجران است. اما حرف و حدیث درباره‌ش کم نیست.

به گزارش فرارو؛ حدود ۱۷۰ هزار واحد صنفی فعال در کشور فعالیت دارند که اگر به طور متوسط هر کدام پنج نفر را استخدام کرده باشند، تقریبا ۸۵۰ هزار نفر به‌عنوان مشاور املاک مشغول به کار هستند، بنابراین این نگرانی پیش آمده که سامانه خودنویس با حذف این عده، نان‌شان را آجر کند و بیکاری را افزایش دهد. اما نماینده مشاوران املاک ضمن انتقاداتی که به سامانه خودنویس دارد، کاهش آگهی‌های فیک و کنار گذاشته شدن قیمت‌سازی را از جمله مزایای آن می‌داند. مشاهدات میدانی فرارو نشان می‌دهد به دلیل اینکه هنوز استقبال از سوی مالکان محدود است، به طور تقریبی از هر ۲۰ قرارداد، دو الی سه کد رهگیری از سامانه خودنویس گرفته می‌شود که همین موضوع هم مستاجران را برای گرفتن وام ودیعه مسکن بلاتکلیف کرده است. هرچند دولت می‌گوید با بستری که فراهم کرده عملیات خریدوفروش برای مردم آسان می‌شود و در عین حال فکری هم به حال مشاوران املاک کرده و در این بین تنها قرار است بساط دلالان جمع شود.

سامانه خودنویس چیست؟

سامانه خودنویس چیست؟ قبل از اینکه به پای صحبت‌های مردم و مشاوران املاک بنشینیم، خوب است بدانیم سامانه چه کارکردی برای مردم دارد و به کل به چه دردی می‌خورد؟

تا پیش از این مردم باید به بنگاه معاملات ملکی محله خود سر می‌زدند تا قرارداد اجاره خود را با مالک خانه ببندند. حالا دولت می‌گوید سامانه املاک و مستغلات با نام تجاری خودنویس را راه‌اندازی کرده تا مردم در هر ساعت از شبانه‌روز که دل‌شان بخواهد و یا حتی در روز‌های تعطیل وارد این سامانه شوند و قراداد اجاره خود را منعقد کنند. یعنی راه گرفتن کد رهگیری دیگر از مسیر سامانه خودنویس میسر است؛ آن هم به صورت رایگان.

آنگونه که مسئولان دولتی می‌گویند استقبال از سامانه خودنویس خوب بوده و حتی روز یکشنبه با ورود ۶ هزار و ۴۵۰ نفر به این سامانه رکورد انعقاد قراداد شکسته شده است. ظاهرا دست اندرکاران مربوطه هم شب و روز در حال کار هستند تا نسخه اولیه خریدوفروش از خردادماه آغاز به کار کند.

سامانه خودنویس برای مردم کاملا رایگان و این یکی از مزیت‌هایی است که از آن نام برده می‌شود. حالا قرار است تمامی قرارداد‌ها از جمله تجاری، اداری، مسکونی و حتی باغ و به صورت کامل تمامی املاک و مستغلات در این سامانه ثبت شوند.

نگاه مستاجران به سامانه خودنویس

سامانه خودنویس در بین مردم چه جایگاهی دارد و آن‌ها چطور به این دستاورد دولت نگاه می‌کنند؟ مشاهدات میدانی فرارو نشان می‌دهد که استقبال مردم بد نبوده، اما انتقادات هم کم نیستند.

یکی می‌گوید با سامانه خودنویس دست دلالان کوتاه می‌شود، کمیسیون نمی‌دهیم و در ضمن قیمت‌ها هم ارزان‌تر و واقعی‌تر می‌شوند.
دیگری با زبان تندوتیزی می‌گوید قرار نیست که مردم قربانی ساختار عقب‌مانده بنگاهداران شوند.

عده‌ای هم نگرانند و شاید مهم‌ترین نگرانی آن‌ها از خودداری کردن مالکان برای ثبت نام در سامانه خودنویس باشد که بنابراین سدی خواهد بود برای گرفتن وام ودیعه مسکن که یکی از شروط آن داشتن کد رهگیری است.

سامانه خودنویس زیر ذره‌بین نمایندگان مشاوران املاک

سامانه خودنویس برای مشاوران املاک چه نقشی را بازی می‌کند؟ آیا سامانه خودنویس می‌تواند مانعی باشد برای کسب درآمدزایی از سوی مشاوران املاک؟ سعید لطفی، عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفتگو با فرارو این موضوع را رد می‌کند.

سامانه خودنویس از نظر لطفی چند جنبه دارد. به قول این فعال حوزه مسکن ما نمی‌توانیم بگوییم طلا خوب است یا چوب؛ بلکه هر کدام در جای خود کاربرد مشخصی دارد. قطعا سامانه خودنویس مزیت‌هایی دارد؛ از جمله جلوی آگهی‌های فیک گرفته می‌شود و با نظارتی که اعمال می‌شود، قیمت‌سازی انجام نمی‌گیرد.

سعید لطفی معتقد است که باید حق و حقوق مشخصی برای مشاوران املاک در نظر گرفته شود و در این حین دولت باید خانه‌های خالی که به نام بانک‌ها هستند، کنترل کند. در ضمن، از آنجایی که مالکان و مستاجران خودشان کار‌های مربوط به انعقاد اجاره را دنبال خواهند کرد، دولت باید امتیازات و مشوق‌هایی برای مشاوران املاک در نظر بگیرد.

سامانه خودنویس می‌تواند دعوای حقوقی هم راه بیاندازد؟ لطفی در پاسخ به این سوال می‌گوید مشاوران املاک در مباحث حقوقی مثل شورای حل اختلاف کدخدامنشانه کار می‌کردند و به‌نوعی ضربه‌گیر هستند. بنابراین، چون الان خود مردم باید کار‌های مربوط را در سامانه خودنویس دنبال کنند، از آنجایی که همه دارای دانش حقوقی نیستند، ممکن است مشکلاتی از این بابت ایجاد شود.

نگرانی مشاوران املاک درباره سامانه خودنویس چیست؟

برای اینکه بدانم سامانه خودنویس چه نگرانی‌هایی را برای مشاوران املاک ایجاد کرده، به صحبت‌های نماینده آن‌ها اکتفا نکردم. در تماس تلفنی که با یکی از مشاوران املاک در محدوده غرب تهران داشتم، از او در این باره جویا شدم. این مشاور املاک نگران قطعی‌های مکرر سامانه خودنویس بود که فرآیند کار را برای مشتری‌هایش زمانبر کرده، طوری که گرفتن یک کد رهگیری سه تا چهار روز طول می‌کشد.

گودرزی، مشاور املاک دیگری در محدوده شرق تهران نگرانی بیکاری همکارانش است. او حتی به بیکاری دو تا سه هزار مشاور املاک اشاره می‌کند. این مشاور املاک همچنین می‌گوید که وقتی مشتریان‌شان از موجران درخواست کد رهگیری می‌کنند، آن‌ها به دلیل مسائلی از قبیل مالیات‌ستانی سر باز می‌زنند و این یعنی محروم شدن مشتری از گرفتن وام.

دولت: از سامانه خودنویس نترسید

سامانه خودنویس برای دولت، اما یک دستاورد محسوب می‌شود و می‌گوید جای نگرانی نیست. آنطور که معاون وزیر راه و شهرسلزی گفته: «مردم این حق اختیار را دارند که در سامانه خودنویس به صورت مستقیم قرارداد مورد نظر را تنظیم کنند یا از طریق مشاوران املاک در این سامانه برای تنظیم قرارداد اقدام کنند. در صورت تنظیم قرارداد از طریق مشاوران املاک در سامانه تنها حق العمل به همرسانی دو طرف قرارداد را با نرخ رسمی و مصوب به مشاوران می‌پردازند، اما در صورت تنظیم قرارداد به صور مستقیم وجهی پرداخت نمی‌کنند و کاملا رایگان است.»

سامانه خودنویس در ضمن قرار نیست مشاوران املاک را از بازار مسکن حذف کند. چاره کار را دولتمردان در ارائه خدمات بهتر از سوی آن‌ها می‌دانند، چون معتقدند نمی‌توان با تکنولوژی مقابله کرد.

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی هم سامانه خودنویس را به معنای بیکار شدن مشاوران املاک نمی‌داند اتفاقا به نظر بذرپاش این سامانه با حذف واسطه‌ها به کنترل بازار مسکن کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • عادی بودن وضعیت روستاهای حاشیه رودخانه دز در مقطع اهواز
  • امیرعبداللهیان: در مسیر بازگشت روابط عادی دیپلماتیک بین ایران و مصر هستیم
  • پاس‌ گل سامانه خودنویس برای مستاجران و مشاوران املاک
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • وضعیت رجیستر شدن آیفون 14 پرو مکس
  • تداوم کیفیت هوای قابل قبول در پایتخت
  • هشدار مدیریت بحران درخصوص بازگشت آلودگی هوا به پایتخت
  • نویسنده و پژوهشگر کرمانی درگذشت
  • وضعیت هوای پایتخت چگونه است؟
  • کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است