Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به مصوبه جدید ستاد ملی مقابله با کرونا، از اجباری شدن استفاده از ماسک در مترو خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر ایرج حریرچی با بیان اینکه در خصوص استفاده عمومی از ماسک هنوز اختلاف نظرهایی وجود دارد، گفت: بویژه در محیط‌های باز الزام و اجباری برای زدن ماسک نیست اما، با توجه به اینکه حمل و نقل عمومی یک موضوع ناگزیر و حتمی است که به دنبال بازگشایی‌ها وجود دارد، مصوبه جدید این است که مردم ملزم به استفاده از ماسک بوده و در ورودی متروها در ایستگاه‌ها تا حد امکان ماسک با قیمت مناسب و اندکی سوبسید در اختیار مردم قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین گفت: استفاده از ماسک خانگی در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر بسیار کم‌تر است؛ حتی در کشورهای آسیای جنوب شرقی بعضا ۳۰ تا ۴۰ درصد ماسک‌های مورد استفاده خانگی است. مردم می‌توانند با آموزش‌هایی که از طریق صدا و سیما ارایه شده، اقدام به تولید و مصرف آن کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص روند بازگشایی‌ها در کشور، تاکید کرد: دو اشتباه اکنون مشاهده می‌شود که توسط کسبه و افراد قلیلی از مردم به وجود آمده است. تجمعات در انواع پاساژها یکی از این موارد است؛ ما مدرسه‌ها و دانشگاه‌ها را بسته نگه نداشتیم که تعدادی از هموطنان در پاساژها، پارک‌ها و فضاهای گردشگری قدم بزنند. اکنون در یکی از شهرهای بزرگ یکی از مشکلات‌مان آواز خوانی در زیر یک پل است.

بازگشایی‌ها به معنای عادی سازی نیست، اکنون بزرگترین آفت مقابله با کرونا در کشور ما عادی سازی و این تصور غلط است که اگر مغازه‌ای باز شده حتما شرایط عادی است. با اختیاری که به ستاد مقابله با کرونا داده شده و رئیس جمهور نیز آن را تفویض کردند اگر ببینیم در برخی موارد واکنش افراد نامناسب بوده و موجب انتشار ویروس کووید ۱۹ خواهد شد، حتما در تصمیمات گذشته خود بازنگری خواهیم کرد.

معاون کل وزارت بهداشت در خصوص روند کشوری کروناویروس، تصریح کرد: میانگین کشوری بر اساس روند بستری که شاخص مهمی است و هم از نظر موارد مرگ و میر روند نزولی واضحی را نشان می‌دهد. البته در برخی استان‌ها از جمله خوزستان و آذربایجان شرقی، اپیدمی بیماری دیرتر شروع شده و دیرتر هم به پیک می‌رسند و اکنون روند صعودی دارند. توجه کنید که روندهای صعودی ما شدید نیست و تحت کنترل است ولی هر مرگ یا بستری و هر یک بیمار اضافه می‌تواند زنگ خطر را به صدا درآورد.

وی درباره فراگیری کرونا در سطح جهان خاطرنشان کرد: اکنون یک سوم موارد ابتلا مربوط به آمریکا بوده و ۳۳ درصد مبتلایان و ۲۵ درصد مرگ و میر به این کشور اختصاص دارد. پس از این کشور، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، آلمان و انگلیس در رتبه‌های بعدی هستند. آمار ابتلا در کشور ترکیه نیز اکنون به حدود ۹۸ هزار مورد رسیده است و پیش‌بینی می‌کنیم برخی کشورها مانند روسیه و برزیل از نظر ابتلا از ما جلوتر روند.

وی افزود: ایران اکنون ۳.۲۵ درصد کیس‌ها در دنیا را به خود اختصاص می‌دهند. علی‌رغم اسفند ماه، با تسلطی که سیستم بهداشت و درمان کشور نسبت به روزهای اول به دست آورد، موارد مرگ و میر روز به روز در حال کمتر شدن است. بر این اساس می‌توان گفت در آخر اردیبهشت ماه موارد مرگ و میر نسبت به قله‌ نمودار، ۷۰ درصد و موارد بستری نیز ۵۳ درصد کاهش می‌یابد.

حریرچی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، در خصوص وضعیت سفید برخی استان‌ها، ادامه داد: ما استان‌ها و شهرستان‌های کشور را تقسیم بندی کردیم. ۱۱۶ شهرستان به طور متوسط صفر و یا یک بستری در هر روز طی دو هفته گذشته داشتند. همچنین ۱۲۷ شهر دو بستری به طور متوسط در روز داشتند، ۷۴ شهر نیز سه بستری در روز داشتند و... . در استان‌های کشور تناوب‌های مختلف مشاهده می‌شود، حتی در داخل خود استان نیز تفاوت‌هایی وجود دارد به طور مثال شهر آران و بیدگل در استان اصفهان قله بیماری در نمودار را چند هفته گذشته رد کرده؛ در حالی که نمودار استان اصفهان رو به بالا است.

بر این اساس ۱۱۶ شهرستان انتخاب شده‌اند که از نظر ما سفید هستند. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته ۱۲۷ شهرستان نیز در طی دو هفته گذشته گزارشی از موارد مرگ نداشتند. ما بر این اساس هر چهار روز یکبار تجدید نظر می‌کنیم‌، اکنون ۱۱۶ شهرستان وضعیت سفید و ۱۳۴ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.

وی افزود: در شهرستان‌هایی که سفید هستند به تدریج بازگشایی‌ها افزایش خواهد یافت به شرط اینکه همچنان در محدوده سفید قرار داشته باشند. این تصمیمات پویا است و هر چند روز یکبار ممکن است تغییر کند؛ بنابراین این یک مانور تمرینی است. البته قدم اول را از مساجد و نماز جماعت در این نقاط با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری مناسب آغاز می‌کنیم. فعلا برای مراسم‌ها و سخنرانی‌های عمومی چندصد نفره به هیچ عنوان اجازه‌ای نخواهیم داد. همزمان با پیشروی‌ها شرایط را می‌سنجیم.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: اکنون احساس می‌کنیم در بازگشایی‌های فضاهای سبز برخی آزاد سازی‌ها مناسب نبوده؛ چون موارد بهداشتی رعایت نمی‌شود. در یکی از بازارهای شهرستان‌ها ۷۱ مورد جدید بیماری شناسایی کردیم و این موضوعات می‌تواند سبب تجدید نظر شوند. فراموش نکنید در مورد سلامت مردم با هیچ کس شوخی نخواهیم کرد و اقدامات به شکل قاطع انجام خواهد شد.

منبع: خرداد

کلیدواژه: استفاده از ماسک وزارت بهداشت بازگشایی ها موارد مرگ مرگ و میر استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۰۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فرشیدی، در همایش پویش ملی سلامت دهان و دندان، گفت: بسیاری از بیماری‌ها از جمله فراموشی و سرطان بر اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است.

وی افزود: باید به سبک زندگی سالم برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌های غیر واگیر در زمینه بیماری‌های دهان و دندان توجه شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: نباید فقط به شناسایی بیماری‌های غیر واگیر و درمان آن اکتفا کرد بلکه باید از ابتلای دیگر هم‌وطنان به این بیماری‌ها از جمله بیماری‌های دهان و دندان پیشگیری کرد.

فرشیدی افزود: باید همانند غربالگری فشار خون و دیابت که پارسال در کشور انجام شد بیماری‌های دهان و دندان نیز در شبکه نظام سلامت غربالگری شود تا توجه مردم به این بیماری و روش‌های پیشگیری از آن جلب شود.

وی گفت: هزینه درمان بیماری‌های دهان و دندان بالاست زیرا در طول سال‌ها این بیماری‌ها ایجاد شده و درمان نشده باقی مانده است، از این رو باید به خود مراقبتی و توجه به سلامت دهان و دندان در برنامه سلامت خانواده توجه شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت در تأمین تجهیزات و پشتیبانی از ارتقای سلامت خانواده و افزایش سلامت دهان و دندان با هدف پیشگیری از ابتلاء به این نوع بیماری‌ها آماده همکاری است.

فرشیدی افزود: استفاده از هوش مصنوعی به ویژه برای تشخیص عکس‌های پزشکی در ارتقای سلامت دهان و دندان کشور مفید خواهد بود.

کد خبر 6100313 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • نقش ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده / فعالیت بیش از ۲۰ هزار ماما در کشور
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • بعضی شوخی‌ها با جامعه پزشکی سلامت مردم را تهدید می کند
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • وزیر اسبق بهداشت: طرح اجباری پزشکان برداشته شود
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران